Klanten Zeeman doneren ondergoed aan daklozen

In Beijum kan je in de Zeeman ondergoed doneren. Samen met stichting Straatwijs is de winkel een inzamelingsactie begonnen voor daklozen.

Straatwijs is een stichting die zich inzet voor daklozen. De klanten kunnen een onderbroek kopen en bij de kassa kunnen ze hem doneren. Elizabeth Jager, de initiatiefneemster, is de actie gestart na aanleiding van de foto van fotograaf Joram Krol. Hij maakte een foto van een dakloze man voor de Tetris Challenge. Op de foto stond de man met alles wat hij heeft. Hieruit blijkt dat daklozen weinig ondergoed hebben. ‘Stel jezelf voor dat je geen onderbroeken hebt, dan voel je je ook niet heel goed,’ zegt Jager. Het ondergoed wordt door stichting Straatwijs naar de daklozen gebracht. ‘Zaterdag komt Straatwijs het ophalen en dan brengen ze het naar de nachtopvang in Groningen,’ zegt Jager.

De klanten van de Zeeman vinden de actie een goed initiatief: ‘Ik vind het belangrijk dat ik iets kan betekenen voor anderen. En ik vind dat we al te weinig voor elkaar doen,’ zegt Shirley. ‘Ik vind het belangrijk dat daklozen ook schone kleren kunnen aantrekken, en dat hebben ze niet veel,’ zegt Linda.

Je kunt tot en met vrijdag onderbroeken doneren bij de Zeeman.