Vrijwilligers aan de slag in Boeremapark tijdens Natuurwerkdag

nieuws
Foto: Google Streetview

Op zaterdag 2 november vindt in Nederland de Natuurwerkdag plaats. Dan gaan duizenden vrijwilligers op 450 locaties aan de slag om bijvoorbeeld bossen en parken bij te snoeien. Het Burgemeester Boeremapark in Haren is één van die locaties.

De Stichting Burgemeester Boeremapark organiseert de Natuurwerkdag in het park. Bestuurslid Tjardo Louwe zei zaterdagochtend in het OOG-radioprogramma Haren Doet er zin in te hebben. “Het is iedere keer een ontzettend leuk evenement om te doen. We rekenen op zo’n 30 tot 35 actieve mensen uit de omgeving die meedoen.”

Zij kunnen bijvoorbeeld bramenstruiken snoeien of nestkastjes schoonmaken. “Het is het opruimen, dus zwerfvuil, alhoewel het park er goed bij ligt, dus dat is hopelijk niet zoveel, maar er moet ontzettend veel gesnoeid worden, want planten als bramen, brandnetels waarvan we zeggen dat we dat een beetje in de hand willen houden, die groeien enorm. Verder hebben we in het verleden veel nestkastjes opgehangen die we schoon gaan maken en we hangen er nog een paar bij. Ook willen we er een nestkastje bijhangen voor eekhoorns, in de hoop dat we die ook in het park kunnen krijgen,” zei Louwe.

Iedereen is welkom om mee te helpen. “Het park is behoorlijk groot, dus zelfs met 30 mensen en een paar uur hard werken kun je nog niet alles doen. Mensen kunnen zich opgeven, maar dat loopt nooit zo heel hard, maar we hebben een vaste groep mensen die altijd komen. Als de weergoden ons genadig zijn en het lekker weer is komen er vaak ook wat meer mensen. We hebben koffie en koek en soep en een broodje en we creëren ook een plek waar je bij regen droog kunt staan. De grootste beloning zit er echter in dat mensen het leuk vinden om te doen en het lekker is om buiten te zijn en de handen uit de mouwen te steken.”

Luister het hele interview met Tjardo Louwe:

De Natuurwerkdag in het Boeremapark in Haren duurt van 10:00 tot 13:00 uur. Eventuele opgave is mogelijk via de website van de stichting.