Veel mis bij voertuigencontrole Duinkerkenstraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een controle van de Rijksdienst voor het Wegverkeer zaterdagavond op de Duinkerkenstraat bleek van de 35 gecontroleerde voertuigen er met 29 iets mis te zijn. Dat meldt het Team Verkeer Noord-Nederland.

De controle begon net na 21.00 uur. “Motoragenten halen verschillende auto’s van de straat”, vertelde Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Deze werden begeleid naar de Duinkerkenstraat waar de controle plaats vond.” Volgens Ten Cate was de controle vooral gericht op getunede auto’s.

Van de 35 voertuigen bleken uiteindelijk zes in orde te zijn. Bij de andere 29 bleek er zeven keer iets mis te zijn met de uitlaat waarbij er een geluidsoverschrijding van meer dan 4db werd gemeten. Zeven keer was de uitlaat niet gasdicht over de gehele lengte. Daarnaast werden er bij de gecontroleerde auto’s problemen aangetroffen met de stuurinrichting, geen remlicht, een uitlaat die niet goed bevestigt was en versleten banden.

Deel dit artikel:

  1. Ik had van tuners toch iets beter verwacht. Maar ook wel een tikje flauw, op een
    zaterdagavond controleren op een industrieterrein, dan bedien je toch wel een heel specifieke doelgroep.

    Ik bedoel, zo’n controle houden ze niet in de straat waar de burgemeester woont, om de een of andere reden.

  2. Bart, vreemd genoeg weten we helemaal niet waar de burgemeester woont. Van Rehwinkel wel en van Ruud Vreeman, maar Den Oudsten? Of Schuiling al een woning heeft? In mijn straat worden ook nooit Auto’gecontroleerd en ik weet zeker dat er geen burgemeester of wethouder woont.

  3. haal de oude rommel maar mooi van de weg af!. als je geen geld hebt om wat moois te maken en rommel moet rond rijden! en de aso uit te hangen dan vraag je er ook om! en laten we eerlijk zijn! het zijn alleen maar oude bakken en ouderen die denken dat ze nog 15 jaar zijn! stelletje SJOMPEN!

  4. Ze kiezen de mensen die opvallen en deze zijn mij ook opgevallen. Veel mensen kunnen niet rijden en geven er weinig geld aan uit. Beste “Bart,” flauw doen is juist een goede waarschuwing en controles vinden eveneens plaats bij plekken waar ongevallen hebben plaatsgevonden en als er klachten zijn binnengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *