Taekwondoschool Kazemi en De Oude Bieb Lewenborg genomineerd voor vrijwilligersprijs

nieuws
Uitreiking 'Provinciale vrijwilligersprijs 2018'. Foto: Provincie Groningen

De Groningse taekwondoschool Kazemi en de sociale huiskamer De Oude Bieb uit Lewenborg zijn genomineerd voor de provinciale vrijwilligersprijs 2019. De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro.

Taekwondoschool Kazemi uit Vinkhuizen is genomineerd omdat de club naast taekwondolessen ook huiswerkbegeleiding aanbiedt aan kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven. De school trekt kinderen uit de hele stad aan. De school is daarin geïnspireerd door Nelson Mandela: ‘Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen’. De Oude Bieb uit Lewenborg is een sociale huiskamer waar gratis activiteiten worden georganiseerd voor buurtbewoners. Daarnaast helpen de ongeveer 50 Lewenborgse vrijwilligers buurtbewoners met problemen als huisvesting, eenzaamheid, en geldproblemen.

Stemmen kan tot 31 oktober via deze site. In elke categorie (jeugd, zorg, leefbaarheid en sport) wordt een winnaar uitgeroepen. De winnaar krijgt op 9 december in het provinciehuis een cheque van 3.000 euro uitgereikt door gedeputeerde Tjeerd van Dekken.