Smikkelen van Groninger Museum van taart

De meest bijzondere en indrukwekkende zoetigheden werden woensdagmiddag gepresenteerd in het Groninger Museum. De oproep om deel te nemen aan een bakwedstrijd kon op flink wat belangstelling rekenen.

“Ik ben onder de indruk”, zegt museumdirecteur Andreas Blühm. “Mensen hebben ontzettend hun best gedaan. Het is prachtig om te zien, en ik ben wel heel benieuwd hoe ze smaken.” Het Groninger Museum bestaat dit jaar 25 jaar en daarom worden er allerlei evenementen en activiteiten gehouden. “Omdat het museum wel een beetje op een taart lijkt besloten we om een bakwedstrijd te organiseren waarbij mensen een taart, cupcake of andere zoetigheid in de vorm van het museum of een onderdeel daarvan presenteren.”

“Ik ben denk ik zestien uur bezig geweest”, zegt één van de deelnemers. “Ik heb de opdracht vrij geïnterpreteerd waarbij ik verschillende onderdelen van het museum heb uitgebeeld. Op de zijkanten van de taart heb ik de naam van huidige directeur weergegeven, en die van Frans Haks, de oud-directeur.” Een vakkundige jury onder leiding van Meester Patissier Hidde den Brabander beoordeelde de taarten.