Populieren ‘rücksichtlos’ plat aan Peizerweg

nieuws

De gemeente maakt haast met het kappen van 46 populieren aan de Peizerweg in verband met de kerstmarkt van Tuinland, stelt de werkgroep Bomen Groningen.

‘Langs de Peizerweg bij de Tuinland en Gamma wil de gemeente Groningen de hele rij machtige reuzen, waaronder zes van deze fantástische gezonde Italiaanse populieren uit het filmpje (hieronder) kappen. Zowel de Bomenridders als een omwonende hebben bezwaar aangetekend maar de Gemeente heeft haast i.v.m. een kerstmarkt en gaat gewoon rücksichtlos vanaf deze maandag deze enorme bomen kappen. Ongelooflijk. Laat van je horen als je het niet eens bent met de kap van gezonde bomen en deze gang van zaken’, aldus de werkgroep Bomen Groningen.

De gemeente heeft in augustus vergunning verleend voor het vellen van 46 populieren aan de Peizerweg.

‘De Italiaanse populieren zijn gezond volgens het bomenonderzoek dus we snappen er niets van dat de dit zomaar mag, zonder eerst de bezwaarschriften te behandelen’, schrijft de werkgroep op Facebook.