Omwonenden ontevreden over plan zonthermie park Dorkwerd

De Vereniging van Dorkwerd en omgeving en de wijkvereniging Reitdiep zijn boos. De verenigingen vinden dat zij meer betrokken moeten worden bij de realisatie van het nieuwe zonthermie park op het baggerdepot van Dorkwerd.

Het zonthermie park zal twaalf hectare groot worden. De verenigingen zijn bang dat er te weinig aandacht aan de natuur besteed zal worden. ‘Er is niet genoeg ruimte tussen de panelen en het zou ook beter zijn als de panelen hoger geplaatst worden’, aldus Reinoud Bon van de Vereniging van Dorkwerd en omgeving.

Eén van de bedrijven die het park ontwikkelt is K3Delta. ‘Wij hebben met stadsecologen gekeken naar de inpassing van het plan. Het gebied van het zonthermie park zal bestaan uit kruidenrijk gras, gezien het beter voor de biodiversiteit is dan kort gras. Ook willen wij dat het gebied niet wordt omringd door hekwerk, maar dat dieren het park kunnen betreden’, zegt Marloes Sprong-Ariëns van K3Delta.

Thanh Punt-Mai van de wijkvereniging Reitdiep vindt het belangrijk dat er meer inzage in het project komt. ‘Ga met ons aan tafel. Laat ons echt alles zien. Wij willen niet achteraf horen: ‘Oh dat waren jullie van plan.'”