Noordelijke zonneauto goedgekeurd voor race door Australië

nieuws

De zonneauto van Top Dutch Solar Racing is in Australië de technische keuring goed doorgekomen.

Voor het team was dit een spannend moment. Ze hebben de zonneauto volledig zelf gebouwd in de afgelopen 2,5 jaar en dit is de eerste keer dat ze meedoen. Hierdoor hebben ze nog geen ervaringen in het bouwen van een zonneauto.

Jeroen Brattinga, teamleider van het team, was wel even zenuwachtig voor de keuring: ‘We kwamen elk station zonder grote discussies door. We kregen van meerdere scruteneers complimenten en ze waren zichtbaar onder de indruk van onze auto”.

De Bridgestone World Solar Challenge is een wedstrijd waarin teams met zelfgebouwde zonneauto’s een rit van 3022 kilometer rijden door Australië. De route gaat van Darwin naar Adelaide en duurt van 13 tot 20 oktober.

Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, het Noorderpoort en het Friesland College. De zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *