Nederland met broers Van Foreest verslaat Griekenland in 2e ronde Europees kampioenschap schaken

sport
foto Lennart Ootes

Het Nederlandse schaakteam heeft in de 2e ronde van het EK in Georgië met 2,5-1,5 gewonnen van Griekenland.

In het Nederlandse viertal speelden beide Groningse broers Jorden en Lucas van Foreest mee.  De 20-jarige Jorden van Foreest kwam heel slecht uit de opening, maar zijn tegenstander Halkias maakte een paar fouten in tijdnood, waardoor Jorden met remise wist te ontsnappen. Zijn 18-jarige broer Lucas kwam dicht bij winst tegen Mastrovasilis, maar ook die partij eindigde in remise. De wedstrijd werd beslist door een overwinnig van Anish Giri.

Door deze tweede overwinning staat Nederland met zes landen bovenaan met 4 uit 2. In de 3e ronde is Spanje de tegenstander.

Deel dit artikel: