AFGELOPEN: FC Groningen – RKC Waalwijk (3-0)

Kan FC Groningen wat punten bijschrijven tegen RKC en de weg weer omhoog vinden in de Eredivisie? Het zou moeten kunnen tegen de geplaagde hekkensluiter, maar voetbal blijft een verradelijk spelletje. Volg het hier vanaf 20:00!

Afgelopen: 3-0.

90+3′ Van Kaam scoort nog bijna!

90′ Gele kaart voor Van Hintum.

86′ Wissel FC Groningen: Het thuisdebuut voor Daniel van Kaam. Hij vervangt doelpuntenmaker Benschop.

78′ DOELPUNT FC GRONINGEN! Een voorzet van El Hankouri belandt voor de voeten van Gabriel Gudmundsson, die zijn eerste treffer voor de club scoort: 3-0.

74′ Wissel FC Groningen: Ajdin Hrustic verlaat het veld voor Romano Postema.

72′ Oh Hrustic.. De Australiër heeft DE kans op de 3-0, maar hangt te veel en schiet dan ook hoog over.

71′ Gele kaart voor Itakura die te hard door gaat op een RKC’er.

70′ Clint Leemans schiet vanaf twintig meter naast namens RKC.

66′ Wissel FC Groningen: Lundqvist verlaat onder applaus het veld en wordt vervangen door Gabriel Gudmundsson.

62′ FC Groningen zet druk met Benschop en El Hankouri voorop.

61′ Wissel RKC: Tahiri verlaat het veld voor Sow.

56′ En nu een gele kaart voor Elbers na gevaarlijk spel. Het regent kaarten. Benschop bijna gevaarlijk uit de vrije trap van Hrustic.

55′ Gele kaart voor Benschop die doorloopt op Vaessen na een vrije trap van Lundqvist.

54′ Gele kaart voor RKC’er Ben Rienstra.

46′ We zijn begonnen aan de tweede helft. Bakari vervangt Drost bij RKC Waalwijk.

Het is rust. FC Groningen begon slap, maar boog het om naar een 2-0 voorsprong.

45+1′ Een afstandsschot van Vente wordt te nauwernood gekeerd door Padt.

38′ WAT EEN MOOIE TREFFER! Zeefuik gaat in het strafschopgebied de combinatie aan met Lundqvist en geeft uiteindelijk voor op Charison Benschop. De spits tikt mooi binnen! 2-0.

28′ Een doelpunt van Te Wierik en dat ook nog uit een standaardsituatie.. het kan verkeren. FC Groningen zit meteen beter in de wedstrijd.

22′ DOELPUNT MIKE TE WIERIK! De verdediger kopt de vrije trap van Hrustic keihard binnen: 1-0.

20′ Gele kaart voor Delcrouix na het neerhalen van Zeefuik die het strafschopgebied in wilde. Gunstige positie voor een vrije trap.

16′ Wereldredding van Padt. De keeper voorkomt in zijn 100e thuiswedstrijd met een zeer knappe reflex dat Dylan Vente 1-0 maakt.

13′ Grote kans voor RKC.. Stanley Elbers weet oog in oog met Padt niet te scoren. De keeper keert met zijn voeten.

8′ FC Groningen probeert tot aanvallen te komen, maar komt niet dicht bij het strafschopgebied van RKC.

1′ Scheidsrechter Kooij heeft gefloten, we zijn weer los!

Bij FC Groningen wordt de ploeg steeds fitter en zijn Kan Sierhuis en Gabriel Gudmundsson zo langzamerhand klaar voor speelminuten. Ook Samir Memisevic klopt op de deur. Django Warmerdam kan na zijn dubieuze rode kaart tegen Ajax (2-0 verlies, red.) niet meespelen. Hij wordt vervangen door Mo El Hankouri.

Historie (28 keer): Acht keer won FC Groningen, vijf keer eindigde het duel gelijk en maar liefst acht keer won RKC Waalwijk.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, El Messaoudi; Hrustic, Lundqvist, El Hankouri; Benschop

Opstelling RKC: Vaessen, Gaari, Delcroix, Rienstra, Tahiri, Spierings, Mulder, Drost, Elbers, Leemans, Vente

Scheidsrechter: Joey Kooij