Kraakstudenten: ‘Pand van Heijkens staat al twaalf jaar leeg’

nieuws

De groep krakers van de Akerkstraat schrijft dat het pand van Heijkens al twaalf jaar in vervallen staat leegstaat. De gemeente heeft verzuimd een leegstandsverordening op te stellen.

‘Het in gebruik genomen Heijkens pand stond al twaalf jaar in vervallen staat leeg, zonder uitzicht op toekomstig gebruik. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om dergelijke ruimte in de binnenstad in gebruik te stellen. Wanneer dit niet het geval is, is het de verantwoordelijkheid van de gemeente om een leegstandsverordening vast te stellen. Dit is bij het desbetreffende pand niet het geval geweest.

De consequentie is dat het pand door een groep woningzoekenden in gebruik is genomen, tot de eigenaar aantoonbare plannen voor het pand heeft. De kraakgemeenschap in Groningen heeft altijd open gestaan voor goede communicatie met de eigenaar en om een goed verloop tijdens het ingebruikname van panden te waarborgen’, aldus de Woongroep Akerkstraat.

Deel dit artikel: