Kinderen maken kunst in Groninger Museum

In de herfstvakantie kan je in het Groninger Museum gratis deelnemen aan creatieve activiteiten. Elke dag mag je tussen 12:00 uur en 17:00 uur binnen komen lopen.

Je kunt bijvoorbeeld een weefkunstwerk of een monoprint maken, een ploegportret schilderen of een speurtocht doen door het museum. De kinderen die maandagmiddag aan het schilderen waren, hebben mooie dingen gemaakt. ‘Ik ben een tasje aan het schilderen met blauwe hartjes erop’, zegt Gaia. ‘Ik ben een stoel aan het verven’, zegt Saar.

Het Groninger Museum heeft dit georganiseerd, omdat ze kinderen de ruimte willen geven om de kunst die de kinderen in het museum hebben gezien, meteen te kunnen uitwerken. ‘Creativiteit zorgt er voor dat je tot rust kan komen en dingen kwijt kunt’, zegt Anna Knol, de gastvrouw van het atelier. De kinderen kunnen een opdracht krijgen, maar ze mogen ook zelf bepalen wat ze willen knutselen. ‘We hebben verschillende opdrachten, want sommige kinderen vinden het moeilijk om zelf te bedenken wat ze willen maken’, zegt Anna Knol.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *