Hondenbelasting leidt tot woede in Ten Boer

nieuws

Als u een hond hebt, moet u in delen van de gemeente Groningen hondenbelasting betalen. In het gebied van de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer betalen hondenbezitters geen hondenbelasting. Zo was het in 2019.

In Ten Boer is het nieuws neergedaald dat dat gaat veranderen. Er wordt op de sociale media weinig begripvol over gecommuniceerd:

 

 

 

Radar berichtte deze week: ‘In Groningen ben je het meeste kwijt aan je trouwe viervoeter, 124,80 euro bij één hond per jaar. Een woordvoerder zegt dat het geld dat zij ophalen met de belasting naar de gemeentekas vloeit en niet specifiek naar het onderhoud van de hondenuitlaatvelden en dergelijke’.

Deel dit artikel:

 1. Beetje flauw om spelende kinderen te straffen voor gemeentelijk beleid… Gewoon met alle hondenbezitters naar het gemeentehuis en de deur inbreuken, zou ik zeggen :)

 2. Hondenbelasting of niet…..merendeel van de mensen ruimt geen poep op. Persoonlijk vind ik dat voor zowel honden als katten belasting moet worden betaald. En 125,- is dan te weinig. Dacht meer aan 250,- per hond of kat. Dat geld kan mooi gebruikt worden voor meer BOA’s op straat. Voor de mensen die de poep niet opruimen en hun katten buiten laten schijten ipv binnen op een bak

 3. Ik heb in al die jaren dat ik in Groningen woon nog maar 1 keer een hondenbelastinginspecteur aan de deur gehad. Als je niet betaalt is de pakkans dus niet heel erg groot.

 4. Laat het peperduur zijn. Zo hoog mogelijk! Zodat een dergelijk aanschaf wordt ontmoedigd.

  Blaffende honden geven enorm veel overlast en vergallen het woongenoot van anderen. Dit tot burenruzies tot gevolg. En diverse instanties die zich ermee moeten bemoeien om het boeltje te sussen, wat ook een enorme berg aan geld kost.

  Of denken de hondenbezitters ook dat dit gratis is!

  En dan nog de medische gevolgen met het vergallen van dit woongenot, wat ook neerslaat op een nog hogere premie van de zorgverzekering.

  Onlangs verscheen nog een rapport, dat overlast een enorme kostenpost is voor de samenleving. Dan moet je dit juist ontmoedigen door een peperdure hondenbelasting.

 5. Ik woon in Woltersum, en mijn 4 hondjes poepen in mijn tuin. Dit ruim ik op. Hier op straat hebben ze nog nooit gepoept. En nu moet ik hondenbelasting betalen terwijl dit al wel 10 jaar is afgeschaft. Nu vallen we onder Groningen, en daar gaan we weer!! Mijn voortuin is een grote kattenbak, vooral als het geschoffeld is. Kunnen ze weer rustig schijten. Groningen heeft weer geen geld dus de melkkoe hondenbelasting maar weer uitbreiden en lekker verhogen. Misselijkmakend.

 6. Sjoerd neem een HOND. Schijnt dat je dan veel minder stress hebt.
  Een goede hondenbezitter ruimt altijd de poep op. Maar deze belasting is gewoon veels te hoog en het komt de HOND niet te goede. Het is er om gaten te vullen in de begroting. En een HOND hebben in de stad of in het buiten gebied is ook een groot verschil. In het buiten gebied is er alle ruimte voor de HOND om te rennen en te spelen.

 7. Lucie

  Ik heb 2 poezen.

  Maar jij vindt het schijnbaar normaal om door hondengeblaf overlast mag veroorzaken.

  Sterker, deze hondenbezitters hebben vaak niet door hoe ze het woongenot van anderen vergallen

 8. Sjoerd, Lopen jou katten buiten, en schijten ze in een ander zijn/haar tuin?? Mijn honden hebben een grote tuin en ze zijn niemand tot last. Mijn voortuin echter is een grote openbare kattenbak, hoezo woongenot vergallen. Woon in buiten gebied klein dorpje Woltersum. Sommige mensen hebben hier wel 8 katten per huishouden. Katten zijn minder gezond voor de samenleving dan honden. In kattenstront zit toxoplasma, wat kan lijden tot miskramen, ringworm ernstige darmklachten, denk aan zandbakken bij scholen enz.

 9. Mijn Katten lopen buiten en zijn niemand tot last.

  Bovendien heb ik nooit begrepen waarom Ten Boer is geannexeerd, zonder tromgeroffel .

  Ten Boer roept bij mij totaal geen associaties op met de stad. Om doodeenvoudige reden, dat het te ver weg ligt

  Maar Annie had weer een baan!

  What’s next Bedum?

 10. Beetje kort door de bocht Ingrid. De levenscyclus van toxoplasma beperkt zich niet tot de kat. Datzelfde geldt ook voor neospora bij honden. Je kunt niet één onderdeel in de levenscyclus van een parasitair organisme aanwijzen als dé oorzaak. En ringworm beperkt zich niet tot katten, die hebben o.a. honden net zo goed.
  Wil overigens niet zeggen dat opruimen niet beter is. Bij katten is dat inherent moeilijker natuurlijk in verband met het solitaire gedrag van katten.

  Deze hele discussie gaat overigens over hondenbelasting en dat is niks meer dan een melkkoe. Historisch relevant, maar ik zie niemand met een hondenkar zijn bedrijf(je) runnen. Weg ermee dus.

 11. Ik begrijp nooit zo goed dat je gaat lopen roepen dat kattenbezitters ook belasting moeten gaan betalen omdat je het niet eens bent met de hondenbelasting. Niet een erg christelijke instelling (wat gij niet wilt dat u geschiedt….). Als Diftar wordt ingevoerd en je gaat per kilo afval betalen wordt er trouwens al een flinke belasting ingevoerd. Ik denk dat meer dan de helft van mijn aangeboden gewicht uit kattenbakvulling bestaat. Ik moet ze dan voortaan maar bij de buren in de tuin laten piesen en poepen. Ik zal mijn buren vragen wat vaker te schoffelen want dat vinden ze wel prettig.

 12. Sjoerd, weet u dat iemand met een hond veel gezonder blijft en minder stress heeft .
  Mijn idee is neem zelf een hond , maar het is achterlijk dat de belasting voor 1 hond € 120 euro moet kosten . Ik zelf heb in het zuiden van het land gewoond en daar betaalde we € 35 voor 1 hond . Maar ja ergers moet de burgers het tekort van de gemeente Groningen van 35 miljoen toch zelf betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *