GSb voert campagne tegen leenstelsel

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Groninger Studentenbond (GSb) houdt op 7 november een bijeenkomst tegen het leenstelsel. Vanwege de landelijke campagne #nietmijnschuld bespreken ze die dag hun campagnestrategie.

Door het hele land heen vormen studentenorganisaties één beweging om het leenstelsel voorgoed af te schaffen. Ze willen in ruil daarvoor een basisbeurs voor iedereen, compensatie voor de leengeneratie én de garantie dat het gat niet wordt gedicht met middelen uit het onderwijs. De GSb wil, samen met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), FNV Young & United én met de steun van alle medezeggenschapspartijen laten zien dat studenten in Groningen terug willen naar een basisbeurs.

Volgens GSb voorzitter Jan Willem Leeuwma ervaren ‘de studenten van Groningen een grote hoeveelheid stress en krijgen ze weinig ruimte voor ontwikkeling, door het huidige leenstelsel.

Deel dit artikel: