‘Groningse toestanden’ krijgt nieuwe lading

nieuws

Sinds enkele jaren gebruiken de media de uitdrukking ‘Groningse toestanden’. Deze week kreeg de zinsnede een nieuwe betekenis.

Tot deze week werd ‘Groningse toestanden’ gebruikt bij berichten over gaswinning en angst voor aardbevingen. Zo kopte RTL in 2018: ‘Angst voor ‘Groningse toestanden’ bij gaswinning uit kleine velden’.

Sinds deze week kreeg de uitdrukking een nieuwe betekenis en gaat hij over de manier van actievoeren bij het Provinciehuis. De Limburger had deze dinsdag de kop: ‘Geen Groningse toestanden bij stikstofprotest in Maastricht’.

 

Deel dit artikel:

  1. Mooi geïllustreerd met een foto van de klok van de Olle Grieze die twee verschillende tijden aangeeft, maar in werkelijkheid al maandenlang gewoon niet loopt! Alsof het al niet erg genoeg was dat Het symbool van Stad is vervaagd achter allerlei nieuwe hoogbouw. Over Stad-Groningse toestanden gesproken.

  2. Groningers zijn regelmatig de dupe geweest van het Haase beleid fonder te mopperen maar nu zijn ze het echt dat zeker als je de beelden ziet van die haantje agent die regelmatig inslaat op de boeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *