Groninger museum reikt prijzen uit voor beste taarten

oogochtendshow
© Bob de Vries

Woensdagmiddag om 16:30 vindt de prijsuitreiking plaats van de door het Groninger Museum georganiseerde bakwedstrijd. De OOG Ochtendshow sprak vanochtend met Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum en tevens jurylid van de bakwedstrijd.

De bakwedstrijd wordt georganiseerd ten ere van Frank Haks, die 25 jaar geleden directeur was van het Groninger Museum. Haks vond dat kunst en ook het museum alle zintuigen moest prikkelen, zo ook de smaak. Met deze wedstrijd probeert het museum zijn gedachtegoed te herinneren.

Afgelopen week konden Groningse amateurbakkers zich opgeven voor de bakwedstrijd, waarna vandaag hun taarten beoordeeld zullen worden. Naast dat de taart natuurlijk lekker moet smaken, moest de taart ook (op een deel van) het Groninger Museum lijken.

In de jury zit niet alleen museumdirecteur Blühm, maar ook bekende pâtissier Hidde den Brabander zit in de jury. Het derde jurylid is de achtjarige Nienke Lisman, zij heeft de bakwedstrijd van de JuniorClub gewonnen.

 

Luister hieronder het interview met Andreas Blühm terug.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *