“Gezonde School is meer dan alleen wat lekkere broodjes”

Het Alfa-college mag zich vanaf donderdag officieel een Gezonde School noemen. “We zijn super trots en we gaan er alles aan doen dat we dit vignet over drie jaar nog mogen voeren.”

De mbo-school is al tien jaar bezig om als Gezonde School door het leven te mogen gaan. “We bieden minimaal vijftig uur bewegen per jaar aan”, vertelt regiodirecteur Marion Arends van het Alfa-college. “Dat doen we in de school maar dat doen we ook met externe partijen om onze studenten met verschillende sporten kennis te laten maken.”

Ook in de kantine is het gezondheid wat de klok slaat. “We hebben de energiedrankjes weggehaald, maar we hebben nog wel blikjes cola. We zijn tenslotte niet Roomser dan de paus.” Het vignet, dat opgehangen werd bij de locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan, is drie jaar geldig. De school zegt er alles aan te doen om het predicaat te handhaven.

Deel dit artikel: