Genomineerden Groninger Cultuurprijzen bekend

nieuws
Foto: Noorderzon

De jury van de Groninger Cultuurprijzen heeft de genomineerden voor de prijzen geselecteerd. De negen kandidaten werden geselecteerd uit bijna honderd inzendingen van het publiek.

Voor de Groninger Talentprijs zijn schrijfster, historica en journaliste Fleur van der Bij, choreograaf en dansdocent Mohamed Yusuf Boss en beeldend kunstenares Sandra de Groot genomineerd.

Voor de Cultuurprijs voor Amateurkunst zijn de genomineerden het dans, theater en muziekproject Bab ad-daar, theaterwerkplaats De Wijk de Wereld en hiphop- en soulartiest Felipe Andres.

Voor de hoofdprijs, De Groninger Cultuurprijs, staan het Noordpool Orkest, literatuur-organisatie Noordwoord en Stichting Graspop op de nominatielijst.

De jury van de Groninger cultuurprijzen bestaat uit: Ilona Duits, Maarten Duijvendak, Harrie van den Elsen, Wilbert van de Kamp, Maria Koijck en Roosje Yard.

De prijzen worden op 11 november uitgereikt door René Paas, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Mirjam Wulfse, gedeputeerde Cultuur van de provincie Groningen.