Geen visum voor Ethiopische hardloper Dejen Gebremeskel

sport
Dejen Gebremeskel Foto: Chell Hill via WikiMedia Commons (CCY 3.0)

De Ethiopische hardloper Dejen Gebremeskel ontvangt geen visum om zondag de 4 Mijl van Groningen te lopen. De organisatie werd vrijdag op de hoogte gebracht.

De atleet had vrijdag op Schiphol moeten aan komen, maar hij was er niet. ”Gisteren is er contact geweest met zijn manager. Het is ontzettend jammer dat de geduchte tegenstander van de winnaar van vorig jaar, de Keniaan Davis Kiplangat, morgen hoogstwaarschijnlijk niet aan de start verschijnt. De kans dat hij vandaag nog een visum krijgt is heel erg klein”, aldus Elske Dijkstra, Race Director van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Waarom Gebremeskel geen visum krijgt is onduidelijk.

Het internationale topveld is samengesteld uit een groep jonge Afrikaanse atleten, waaronder de 21-jarige titelverdediger Davis Kiplangat, die in 2018 de 4 Mijl van Groningen op zijn naam schreef in een tijd van 17.12. Het was de bedoeling dat hij serieus tegenstand zou krijgen van Dejen Gebremeskel. Gebremeskel is gespecialiseerd in de 3000 en de 5000 m. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheden eenmaal een zilveren medaille.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *