GasTerra gaat verdwijnen, 165 banen weg

GasTerra, het verkoopkantoor van Gronings gas, wordt de komende jaren geleidelijk afgebouwd. Dit vanwege het stopzetten van de gaswinning in Groningen. Dat meldt minister Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

GasTerra is maandagmorgen geïnformeerd. Bij GasTerra werken 165 mensen. Voor hen wordt een sociaal plan opgesteld.

De gezamenlijke aandeelhouders hebben de directie van GasTerra gevraagd een plan op te stellen voor een zorgvuldige afbouw waarbij de onderneming haar verplichtingen kan blijven nakomen.

GasTerra is onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van het door NAM geproduceerde Groningengas. De onderneming is een publiek-private samenwerking tussen de overheid en de oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil. De Staat bezit de helft van de aandelen.