FC Groningen wint moeizaam van Harkemase Boys in ontspoord duel

FC Groningen won woensdagavond de bekerwedstrijd in Harkema tegen de Harkemase Boys in de eerste ronde van de KNVB beker moeizaam met 1-2.

FC Groningen gaf paar basisspelers rust, maar trad toch aan met namen als Samir Memisevic, Kaj Sierhuis en Ko Itakura. Voor VV Harkemase Boys was dit de wedstrijd van het jaar. Het sportpark was tot de nok gevuld en de mensen hadden er zin in.

Het deed het thuispubliek dan ook goed dat de Harkemase Boys lang stand hielden. De rood-witten creëerde mogelijkheden, maar zagen uiteindelijk dat scheidsrechter van der Eijk naar de penaltystip wees na een overtreding op Kaj Sierhuis. Samir Memisevic, die zijn rentree maakte na lang blessureleed, maakte de kans feilloos af.

Na een half uur spelen ontspoorde de avond volledig. Met enige regelmaat werd er vuurwerk op het veld gegooid en werden rookbommen het veld op geslingerd, naar verluidt door FC Groningen-aanhangers. De supporters waren al veelvuldig gewaarschuwd door de speaker voor het afsteken van vuurwerk, totdat in de 33e minuut een enorme knal galmde door het sportpark. Scheidsrechter Van der Eijck was resoluut en stuurde iedereen naar binnen. De politie moest hardhandig optreden en heeft uiteindelijk meer dan twintig mensen afgevoerd. Na een stillegging van vijftien minuten, werd de wedstrijd weer vervolgd.

In de tweede helft kwam FC Groningen al snel op voorsprong. Samir Memisevic maakte zijn tweede treffer van de avond door een rebound te benutten. Paar tellen later hadden de Harkemase Boys een antwoord op het doelpunt. Robert Stelpstra schoot prachtig via de binnenkant van de paal binnen. Debutant Hoekstra was kansloos: 1-2. Harkemase Boys probeerde nog de gelijkmaker te maken, maar FC Groningen bouwde het achterin volledig dicht en zo eindigde het duel in 1-2.

FC Groningen bekert dus verder in de TOTO-KNVB beker. Aanstaande zaterdagavond weet de Trots van het Noorden wie de volgende tegenstander is in het bekertoernooi. Komende zondag speelt FC Groningen in de Eredivisie thuis tegen Willem II.