Ex-vriendin: ‘Verdachte bioscoopmoorden is altijd gek geweest’

nieuws
Foto: Joey Lameris & Martin Nuver - 112groningen.nl

De ex-vriendin van Ergün S, de verdachte van de bioscoopmoorden van afgelopen zaterdag, vertelde dinsdagochtend aan het AD dat ze al jaren door hem wordt gestalkt. “Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest, niet alleen als hij een psychose had.”

Volgens de voormalige partner van de verdachte werd ze jarenlang gestalkt door de verdachte, omdat zij zijn dochter bij hem weg probeerde te houden. “Hij is woedend dat ik zijn dochter, zijn eer heb afgenomen. Zo ziet hij dat.”

Volgens de ex vertelde de politie haar dat ze weinig tegen de stalking en bedreigingen konden doen. “Hij was een keer in de buurt, maar toen zei hij tegen de politie dat hij naar een feestje ging. Dat kan helemaal niet, want hij kent hier niemand, maar ze kunnen niet bewijzen dat het niet zo is. Wel heb ik, nadat hij was opgepakt in de buurt, een tijd met een noodknop rondgelopen.”

De ex-vriendin van de verdachte vertelt dat ze het ooit wel leuk hadden, maar dat hij altijd al last had van psychoses: “Hij nam  nooit zijn medicijnen in, alleen als de hulpverlening langs kwam. Hij is altijd al gevaarlijk geweest. Niet alleen als hij een psychose had, je kan niet vijf jaar een psychose hebben.”