Diversiteitsprijs voor De Drie Gezusters en De Verbinding

nieuws

Wethouder Glimina Chakor heeft woensdag de Groningse diversiteitsprijs uitgereikt aan Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding.

Volgens de vakjury hebben beide bedrijven via hun producten en dienstverlening laten zien wat de meerwaarde van diversiteit is. De tweede prijs ging naar restaurant De Groene Stoel. Er was ook een publieksprijs, en die ging naar De Verbinding.

Grandcafé De Drie Gezusters wil haar personeel het gevoel geven dat ze erbij horen. Er wordt actief aandacht besteed aan leeftijdsdiversiteit, culturele diversiteit en de positie van vrouwen. Er is een opleidingstraject voor het personeel, met baangarantie. Bij constructiebedrijf De Verbinding bestaat meer dan de helft van het personeel uit dove medewerkers. Ook heeft het bedrijf veel mannen en vrouwen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond in dienst.

De diversiteitsprijs bestaat uit een beeld en een bedrag van 2500 euro, waarmee de winnende organisatie een workshop kan aanbieden aan het personeel.