Busbrug over Paterswoldseweg wordt zondag verwijderd

nieuws
Foto: Google Streetview

Aankomende zondag wordt de tijdelijke oranje busbrug over de Paterswoldseweg weggetakeld. De tunnel onder het spoor is bijna klaar en om deze af te kunnen maken moet de busbrug dit weekend verwijderd worden.

Voor het uithijsen van de brug zullen een aantal grote hijskranen rond het wegdek geplaatst worden. ProRail en aannemer Bam-Infra verwachten dat de werkzaamheden in twee delen zullen plaatsvinden. Eén deel zal in de ochtend verwijderd worden, een ander deel aan het einde van de middag. Dit schema kan veranderen onder invloed van weersomstandigheden.

De bussen rijden vanaf 18 november over de nieuwe tunnel in de Paterswoldseweg, op een weg naast het spoor.  Tot die tijd worden de bussen omgeleid. De tunnel maakt onderdeel uit van het project ‘Extra sneltrein Groningen – Leeuwarden.’

De busbrug zorgde in 2016, toen deze net over het wegdek heen gelegd was, voor veel overlast bij bewoners van de aangrenzende Koeriersterweg. In overleg werden de brug meermaals aangepast om de geluidsoverlast te beperken.

Deel dit artikel: