Brand in flat aan Grote Beerstraat (update)

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In een flat aan de Grote Beerstraat in de stad is woensdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand, maar had het vuur rond 14.00 uur onder controle..

De eerste melding van de brand kwam om 13.19 uur binnen. Direct werden twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse gestuurd. “Volgens de eerste berichten woedt er brand in een appartement”, vertelt Harmen Kuijer van de Groninger brandweer. “Bij de brand komt flink wat rookontwikkeling vrij.” Volgens Kuijer is de eerste eenheid gestart met bluswerkzaamheden. Een tweede eenheid assisteert bij het ontruimen van omliggende appartementen.

In het bewuste appartement was niemand aanwezig. De omwonenden die hun woning moesten verlaten werden opgevangen in de fietsenstalling daar vlakbij. Vanwege de brand was de straat enige tijd afgesloten.

De brandweer had het vuur rond 14.00 uur onder controle. Het appartement werd vervolgens geventileerd om te rook te verdrijven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: