Be Quick 1887 kijkt omhoog na winst op Alphense Boys

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Alphense Boys

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van Alphense Boys. De Groningers stegen daardoor naar de zevende plaats in de hoofdklasse A op zondag met acht punten uit vijf wedstrijden.

Be Quick kwam na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Geertjan Liewes die een bal in één keer op de pantoffel nam. Be Quick doelman Robert Smit onderscheidde zich door fraai een vrije trap van Cem Sahin te pakken. De 1-1 viel alsnog door Jessie Vink.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar de meeste kansen waren voor Be Quick. Spits Arnoud Bentum draaide zich op aangeven van Liewes vrij en schoot na 72 minuten raak: 2-1. Liewes kreeg nog een enorme mogelijkheid die via de Alphense doelman naast ging. De defensie van Be Quick gaf na rust niets weg en daarmee pakte Be Quick de verdiende overwinning.

Be Quick heeft een veel betere start dan vorig seizoen: “Vorig jaar viel het steeds niet goed. Dit jaar willen we dominant spelen”, aldus spits Bentum. “We zijn ook slimmer om de punten over de streep te trekken. Dit was een goede teamprestatie. We hebben nu acht punten en dat is goed voor het zelfvertrouwen”.