Appelfeest in Biotoop Haren op 20 oktober

nieuws

In de Biotoop in Haren vindt op zondag 20 oktober het jaarlijkse Appelfeest plaats. De organisatie is in handen van de gemeente Groningen en de Natuur en Milieu Federatie.

Het feest staat in het teken van het voorkomen van voedselverspilling en het belang van lokaal geproduceerd voedsel. De opening wordt verzorgd door wethouder Glimina Chakor. Zij overhandigt een mandje appels; dat mandje staat symbool voor de 2500 appels die geschonken worden aan de voedselbank.

Wie zelf appels heeft, kan die tot houdbaar sap laten persen in een grote, mobiele sap-pers. Er is een overdekte straatmarkt, er zijn rondleidingen, er is een wildplukwandeling en er zijn kinderactiviteiten. De gemeente geeft een appelbesstruik aan iedereen die een tegel inlevert, om het groener maken van tuinen te bevorderen.

Het Appelfeest is gratis toegankelijk. Voor de sap-pers, de wandeling en een cider-rondleiding is aanmelden nodig en wordt een bijdrage gevraagd. Aanmelden kan via appelfeestgroningen.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *