Anne Frankschool wint E-waste race

Groep 7 van de Anne Frankschool uit Hoogkerk is heel erg blij, want van de 10 scholen uit Groningen die mee doen aan de E-waste race hebben zij gewonnen.

De E-waste race is een wedstrijd waarbij scholen zoveel mogelijk elektronisch afval moeten inzamelen. De school met het meeste afval wint. Vrijdagochtend was het nog wel spannend wie er ging winnen. ‘Eerst stonden wij eerste en daarna stonden we tweede’, zegt Leon, een leerling van de Anne Frankschool. ‘Toen ik zag dat we bijna gingen verliezen dacht ik dat we het niet meer zouden gaan halen’, zegt leerling Anniek.

De organisatie probeert met de E-waste race mensen beter bewust te maken van het recyclen van elektronisch afval. ‘Met dit project zorgen we ervoor dat de leerlingen op een leuke manier in aanraking komen en zelf aan de slag kunnen gaan, zodat ze ook een bijdrage leveren aan een betere toekomst’, zegt projectmanager Nando Zwambag.

De afgelopen vier weken heeft groep 7 heel veel afval opgehaald. ‘In totaal hebben we 6000 apparaten opgehaald. Elke maandag werden er ongelofelijk veel containers opgehaald. Dat was echt mooi om te zien’, zegt meester Jacob Jan Dijkstra. Tussen al dat afval zaten ook een paar rare dingen. ‘Ik heb een paar televisies opgehaald die heel zwaar waren,’ zegt Leon. ‘Ik heb een stappenteller opgehaald. Ik wist echt niet wat dat was’, zegt Roos. Meester Jacob Jan Dijkstra is ontzettend trots op zijn klas. ‘De teamspirit en de beleving, hoe de kinderen allemaal mee deden, dat was echt fantastisch.’

Deel dit artikel: