Ambulancediensten Noord-Nederland als eerste in nieuwe kleding

nieuws
Foto: Martijn Radstake

De drie ambulancediensten van Noord-Nederland krijgen als eerste in ons land de nieuwe werkkleding. Het gaat om Ambulancezorg Groningen, Kijlstra Ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg.

Vanaf 2 december gaan alle ambulancehulpverleners in het noorden deze nieuwe kleding dragen. De gele uniformen worden na ruim 20 jaar vervangen door nieuwe, eigentijdse, comfortabele kleding met een eigen uitstraling, in turquoise kleuren. Omdat het personeel speciale taken en bevoegdheden heeft, is het voor hen belangrijk om herkenbaar te zijn.

Het ontwerp van Karin Siegers is beschermd en de kleding mag enkel door ambulancehulpverleners gedragen worden. De nieuwe kleding is grotendeels duurzaam ontwikkeld. De samenstelling van de materialen is circulair (dus gemaakt van oude kleding) en minder belastend voor het milieu.

Foto: Martijn Radstake