Zes 3FM DJ’s lopen van Zeeland naar Groningen voor het goede doel

nieuws
Foto: NPO 3FM

Het eindprogramma van 3FM Serious Request: The Lifeline eindigt dit jaar op donderdag 24 december op de Ossenmarkt in Groningen.

De DJ’s Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Herman Hofman, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen bijna 500 km voor slachtoffers van mensenhandel. De drie teams van twee DJ’s beginnen op woensdag 18 december in Goes. In totaal zijn er 25 plaatsen waar een feestelijk evenement is georganiseerd en waar geld ingezameld wordt.

Vanuit Goes wordt dwars door Brabant gelopen en vervolgens vanaf Den Bosch naar het noorden, door Gelderland, Overijssel en Drenthe, met als eindstation Groningen. Op de Ossenmarkt wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt.

Volgens de organisatie zijn er wereldwijd 25 miljoen slachtoffers van mensenhandel, waarvan het overgrote deel jongeren.