‘Weer een mooie stap naar een leefbaarder A-kwartier’

nieuws

Veel pandjes staan er al enkele jaren leeg, sinds het verdwijnen van de prostitutie. Ondertussen zijn allerlei muurschilderingen in de Hoekstraat verschenen.

‘In de Hoekstraat voorzag kunstenaar Marc Weddeman de afgelopen tijd enkele garagedeuren en een muurtje van mooie schilderingen. Hij plaatste eind augustus de laatste afbeelding. Eerder dit jaar beschilderde kunstenaar Jelmer Dijkstra in de Muurstraat al een garagedeur met een paard en wagen.

Andere schilderingen stellen onder andere fietsende kinderen, een kieviet, een koe en schaduwen van bewoners met vuilniszakken voor. Hiermee is na veel inzet van bewoners en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen weer een mooie stap gemaakt naar een leefbaarder A-kwartier’, schrijft de gemeente in een nieuwsbrief.

Deel dit artikel: