VV Gorecht luidt noodklok om hogere veldhuurtarieven

nieuws

Voetbalvereniging Gorecht in Haren luidt de noodklok. Door de nieuwe tarieven in de gemeente Groningen dreigt er een forse verhoging in de tarieven voor het huren van de velden.

Voorzitter Bauke van Stempvoort legde zaterdagochtend in het radioprogramma Haren Doet op OOG Radio uit wat dit voor gevolgen heeft. “Het betekent dat de tarieven ongeveer drieënhalf keer over de kop gaan. Het huishoudboekje op orde houden is al een heel ding, maar dit zijn toch wel schokkende veranderingen naar aanleiding van de herindeling. De reden wordt niet echt uitgelegd, het tarief wordt een-op-een toegepast op Ten Boer en Haren. De Harense voetbalclubs hebben er heel erg last van.”

Van Stempvoort wil het liefst van het voorgestelde tarief af, maar hoopt wel op een goede overgangsregeling als de plannen toch doorgaan. “Als het zou moeten op den duur, als je er niet onderuit komt, dan zal de gemeente met een goed aanbod moeten komen om het flink uit te smeren, dus met een staffel ons daar naartoe te laten groeien”, zegt hij. “Maar de gemeente moet eerst maar uitleggen waarom het zoveel duurder zou moeten zijn dan het nu is. De gemeente Groningen hanteert een gelijk speelveld, dat gaf al pijn in de oude gemeente Groningen en het geeft nu pijn aan de verenigingen die door de herindeling bij Groningen komen. Het is een dubbele laag van ongelijkheid, en daar moet aan gewerkt worden. De rekening voor de herindeling komt zo ineens ook bij sportverenigingen.”

Al met al heeft de voorzitter van de club geen goede eerste kennismaking met de nieuwe gemeente gehad. Dat zit hem naast de tariefverhogingen voor de veldhuur ook in de verzorging ervan. “De eerste kennismaking met de nieuwe gemeente ging om die tarieven, en de tweede kennismaking met de gemeente was de dramatische behandeling van ons natuurgrasveld in de afgelopen zomer, waarbij er helemaal niet beregend is. Vandaag hebben we onze eerste thuiswedstrijd, en die kunnen we nu niet op natuurgras spelen. Dat is ook gewoon een slechte binnenkomer vind ik.”

Luister hier het interview met Bauke van Stempvoort uit Haren Doet terug:

De nieuwe veldhuurtarieven moeten vanaf volgend jaar gaan gelden. De kans is groot dat leden van Gorecht dit in hun portemonnee gaan voelen: “De leden moeten zeker vrezen voor contributieverhoging. We praten over 30 tot 40 euro meer. Het is een waanzinnige verhoging, daar is het laatste woord nog niet over gezegd”, sluit Van Stempvoort af.