Studentenvereniging HSV: Krakers direct uit de drukkerij zetten

nieuws

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) is tegen de kraakactie afgelopen zondag van het drukkerij Heykens in de Akerkstraat.

De krakers zeggen dat er vijf studenten komen wonen waaronder vier buitenlandse studenten. De actie is ook een protest tegen de woningnood onder studenten.

“Problemen los je niet op door aan andermans spullen te zitten, problemen los je op door in gesprek te gaan. Deze studenten beschadigen de vooruitgang die is geboekt op het gebied van studentenhuisvesting en het draagvlak voor internationale studenten in Groningen” aldus fractievoorzitter Rik Heiner van HSV. Heiner vindt dat de krakers zo snel mogelijk uit het pand gezet moeten worden: “Deze mensen hebben geen enkel recht om in dit pand te zijn”. Ook de JOVD, de jongeren van de VVD, vindt dat de krakers moet vertrekken

De krakers hebben contact gehad met de gemeente en er is ook iemand langs is geweest om te kijken. De krakers gaan er vanuit dat ze voorlopig kunnen blijven.