Stadse brandweer assisteert bij grote brand in Sappemeer

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Stadse brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag met verschillende voertuigen geassisteerd bij de grote brand in Sappemeer. Bij die brand ging een loods verloren.

De melding van de brand kwam rond 03.25 uur binnen. In een loods bij een woning was brand ontstaan. Omdat het vuur al snel uitslaand was en er verschillende woningen ontruimd moesten worden vroeg de blusploeg van Hoogezand om hulp. Vanuit de stad assisteerde men met een hoogwerker, een ademluchtcontainer en het groot watertransport. Voor de bestrijding van de brand was veel water nodig en met het watertransport kon dit bluswater geleverd worden.

Volgens de brandweer is de brand beperkt gebleven tot de loods. Bij de brand kwam veel rook vrij.