Foto: J187B via WikiMedia Commons (CCY 4.0)
De Rijksuniversiteit Groningen en de universiteit van Wageningen onderzoeken hoe transparante productinformatie gezonde en duurzame keuzes in de supermarkt kan stimuleren. Daarvoor werken ze samen met supermarkten zoals Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Superunie.
Het onderzoek ‘Transparant gezond & duurzaam’ richt zich op interventies om productinformatie te verduidelijken en consumenten te ondersteunen bij het maken van gezonde en duurzame keuzes.
Hoogleraar Koert van Ittersum: “We onderzoeken bijvoorbeeld de effectiviteit van voedselkeuze-logo’s en schapindelingen die gebaseerd zijn op de voedingswaarde van producten. Maar je kunt ook denken aan toekomstige interventies als het informeren van consumenten over duurzamere alternatieven met behulp van slimme winkelwagens.
Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar geknald op de N370 tussen oprit Peizerweg en het…
De komende dagen is er veel bewolking met af en toe kans op lichte regen.…
De gemeente werkt op dit moment aan een vlonder in de Gorechtvijver in de Oosterparkwijk.…
Op de A28 tussen Groningen en Haren vond donderdag rond 17.45 uur een forse kop-staartbotsing…
Op de A7 ter hoogte van Hoogkerk vond donderdagavond een kop-staartaanrijding plaats tussen twee voertuigen.…
Sportmogelijkheden creëren voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat is de missie van de 43-jarige…
Bekijk reacties
Wat een hypocrisie als je bedenkt dat voedsel, ook zogenaamd 'gezonde', verpakt wordt in kunststof die stoffen bevatten die schadelijk zijn en bijv. sterk hormoonverstorende stoffen bevatten die door het voedsel worden geabsorbeerd. De industrie en supermarkten zouden kunnen proberen verpakkingen op de markt te brengen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Het is compleet zinloos voedsel- en gezondheidsonderzoeken te doen en het feit van schadelijk stoffen in verpakkingen daar buiten te houden.