RUG en supermarkten willen consument aan gezond eten helpen

nieuws
Foto: J187B via WikiMedia Commons (CCY 4.0)

De Rijksuniversiteit Groningen en de universiteit van Wageningen onderzoeken hoe transparante productinformatie gezonde en duurzame keuzes in de supermarkt kan stimuleren. Daarvoor werken ze samen met supermarkten zoals Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Superunie.

Het onderzoek ‘Transparant gezond & duurzaam’ richt zich op interventies om productinformatie te verduidelijken en consumenten te ondersteunen bij het maken van gezonde en duurzame keuzes.

Hoogleraar Koert van Ittersum: “We onderzoeken bijvoorbeeld de effectiviteit van voedselkeuze-logo’s en schapindelingen die gebaseerd zijn op de voedingswaarde van producten. Maar je kunt ook denken aan toekomstige interventies als het informeren van consumenten over duurzamere alternatieven met behulp van slimme winkelwagens.

Deel dit artikel: