Plutolaan wapent zich tegen extreem weer

Minister Cora van Nieuwenhuizen was vandaag in Groningen om de plannen te bekijken die de bewoners van de Plutolaan gemaakt hebben om hun straat beter bestand te maken tegen extreem weer.

De minister stelt ruim één miljoen euro beschikbaar voor het project. De straat moet een voorbeeld worden hoe woonwijken in Nederland beter bestand gemaakt kunnen worden tegen grote hitte, maar ook extreme regenbuien

Er komen meer bomen, de straat wordt versmald en er komt een oplossing om water te bergen, een zogenoemde hemelwaterriool.

De straat gaat volgende week helemaal op de schop voor de uitbreiding van het warmtenet. Dit is een centrale warmtevoorziening die nu nog gebruik maakt van gas, maar in de toekomst de warmte van de datacentra op het Zernike-complex gaat gebruiken.

Deel dit artikel:

  1. Watmtenet…. stads- of blokverwarming is altijd veel duurder dan een eigen cv-ketel. Dat wordt nog een mooie rel als de bewoners daar achter komen.

  2. Bomen ben ik een groot voorstander van. 1/16 van aardoppervlak vol bomen planten (bovenop huidige bomenbestand) en Co2 gaat naar pre Industriële Revolutie waardes.

    Zal wel niet gebeuren. Verdwijnt het verdienmodel van Klimaathysterici. En klimaatgekte zorgt voor een voor ons perverse, op schulden gebaseerde, economische systeem, voor noodzakelijke groei. Verder betekent klimaatfascisme dat geld van armen en middenklasse naar de middenklasse gaat.

    Bomen planten, wat kerncentrales neerrausen, racistische Westerse droom van overheersing over de Rus opgeven, Russisch gas kopen, en herinvoeren van de gouden standaard. Dan zijn heel wat grote reële en denkbeeldige problemen zo opgelost.

  3. Wel heel knap van een schoonmaker dat hij zo’n beetje alle wereldproblemen met een paar eenvoudige maatregelen weet op te lossen !
    En vervolgens iedereen die zijn lijn niet volgt betiteld als hysterisch, fascist of racist.

  4. Het overheersen van de Rus doet Putin al. Het enige wat het westen doet is pogen die dictatoriale inktvlek binnen de grenzen van Rusland te houden. VSH wil kennelijk dat het westen Putin zijn gang laat gaan en haar democratische droom opgeeft voor het leiderschap van een despoot. Vrijheid beschermen is namelijk onderdrukking of zoiets. En juist de klimaatbeschermers willen meer C02 omdat ze dan lekker door kunnen gaan met waarschuwen er tegen. Ook al zoiets absurds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *