Overval op woning Westindischekade

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een woning aan de Westindischekade is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen. De politie zette een Burgernet-actie op touw om de dader op te sporen.

De overval vond plaats even na 03.30 uur. Een nog onbekende man drong de woning binnen, waarna kort daarna alarm werd geslagen. “Het gaat om een man die tijdens de overval een zwarte jas met capuchon droeg”, laat de politie in het Burgernet-bericht weten. “Hij droeg een donkere broek, grijsachtige gympen en beweegt zich voort op een fiets zonder verlichting.” Opvallend detail is dat de dader tijdens de overval een skeletmasker droeg.

Behalve de oproep aan de Burgernet-deelnemers kamden ook agenten de wijk uit. “Meerdere eenheden zijn in de wijk te vinden”, meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Men zoekt daarbij in de omgeving van de woning. Daarbij kijkt men onder andere onder geparkeerde auto’s, maar doorzoekt men ook bosschages.” Ondanks de zoektocht werd de dader niet gevonden. Het is nog onbekend of er bij de overval iets buit is gemaakt en of er ook mensen gewond zijn geraakt. Mensen die iets gezien hebben, of die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl