Omwonenden vrezen verkeersdrukte Rummerinkhof door scholenplan gemeente

nieuws
De voormailge locatie van het Zernike College/Harens Lyceum aan de Rummerinkhog Foto: Google Streeview

Omwonenden van het voormalige gebouw van het Zernike College aan de Rummerinkhof in Haren vrezen dat de hervestiging van de Brinkschool en de uitbreiding van de Peter Petersenschool gaan zorgen voor een onveilige verkeerssituatie. Ze sturen daarom een brief aan raadsleden om dit plan opnieuw te wegen.

Volgens de bewoners hebben ze hun zorgen al meerdere keren geuit over het plan, maar krijgen ze geen gehoor van de raad. “Uiteindelijk willen wij dat alle kinderen veilig heen en weer kunnen reizen tussen hun woonadres en de eigen basisschool. Deaarom willen we de  realisatie van de Brinkschool aan de Rummerinkhof 8 voorkomen, op grond van het niet kunnen borgen van voldoende verkeersveiligheid in het gebied,” zo schrijven ze in hun brief.

Grote groei scholen in Haren

Als gevolg van de nieuwbouwwijk Harener Holt groeien de scholen in het noorden van Haren fors. De huidige huisvesting van de Brinkschool aan de Oude Brinkweg biedt onvoldoende ruimte. Voor beide scholen moet een definitieve oplossing worden gevonden voor het ruimtetekort.

Nieuw onderzoek

De voormalige gemeente Haren zette het plan in 2018 klaar, maar liet het plan liggen voor de nieuwe combinatiegemeente Groningen om er een klap op te geven. Deze deed in 2019 opnieuw onderzoek, maar bleef blij de Rummerinkhof als geschikte locatie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *