“Niet uit te sluiten dat overval op drogisterij goed was voorbereid”

Het is niet uit te sluiten dat de overval op de drogisterij maandagochtend in winkelcentrum Paddepoel goed was voorbereid. Dat zegt de politie.

Rond 07.00 uur drong een nog onbekende man aan de achterzijde van het winkelcentrum de drogisterij binnen. “Met een vuurwapen werd daarbij het aanwezige personeel bedreigd”, vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. “Nadat hij een geldbedrag had weten te bemachtigen vluchtte hij in nog onbekende richting.”

Tijdstip en locatie opmerkelijk
Wat de politie opvallend vindt aan deze overval is het tijdstip en de locatie. “De overval vond plaats op het moment dat medewerkers net bezig waren om de winkel op te starten. Daarnaast is de locatie opmerkelijk. Via een soort van dienstingang wist hij het pand binnen te komen. Dat zou er op kunnen duiden dat deze dader heel goed wist wanneer hij waar moest zijn.”

Signalement
Agenten zijn direct na de overval op zoek gegaan naar de dader. Ook Burgernet-deelnemers werd gevraagd uit te kijken. “Wat we tot nu toe weten is dat deze man ongeveer 1.80 meter lang is en een donkere huidskleur heeft. Tijdens de overval droeg hij een rode hoodie (een sweater die voorzien is van een capuchon, red.) en had hij een zwarte sporttas bij zich.” De politie roept mensen op die iets gezien hebben maandagochtend rond 07.00 uur zich te melden op telefoonnummer 0900 88 44.

Deel dit artikel:

  1. Goed voorbereid misschien. Maar of het slim is een winkel te overvallen op maandagochtend als er normaal gesproken alleen wisselgeld aanwezig is?

  2. De dader had in ieder geval de wekker gezet.

    Hoe wanhopig of misdadig moet je zijn, dat je je medemens met een wapen bedreigt voor een paar rotcenten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *