Nachtburgemeester is klaar met seksuele intimidatie in uitgaansleven

Nachtburgemeester Merlijn Poolman wil het uitgaansleven veiliger maken, voornamelijk voor vrouwen. Poolman richtte onlangs de Nachtraad op om, samen met dertien anderen, dit probleem en andere problemen uit het nachtleven aan te pakken. 

De nachtburgemeester en de Nachtraad willen dat er meer bewustwording komt voor dit probleem. Dat doet de raad onder andere door cursussen aan het barpersoneel van de kroegen aan te bieden. Op deze manier hoopt de raad dat het barpersoneel seksuele intimidatie beter herkent en weet hoe ze hierop moeten reageren.

Merel Cuperus, lid van de Nachtraad, roept vrouwen ook op om mensen hier zelf op aan te spreken en het er nooit bij te laten. Zo worden voornamelijk vrouwen zomaar aangeraakt op intieme plekken. De nachtraad hoopt dat wanneer mensen seksuele intimidatie zien gebeuren, dat ze er iets van zeggen.