‘Leven en dood is immers ook kringloop’

nieuws

Lilian van Mamamini kreeg onlangs zoals ze zelf omschrijft een ‘wonder-baar-lijk kringloopverzoek’. Een klant wil begraven worden per bakfiets.

‘Mag ik even met u praten. Nou, kijk, ik kom dagelijks bij Mamamini. Dat weet u natuurlijk wel. Het is zo’n beetje een tweede thuis voor me geworden. Ik leef dan ook tussen de spullen, die ik bij u gekocht heb. En nou dacht ik,… Tja, het is misschien wel een hele rare vraag, maar als ik te overlijden kom, dan lijkt het me heel mooi en bijzonder, wanneer mijn kist tijdens mijn uitvaart op een bakfiets van u ten grave wordt gefietst. Leven en dood is immers ook kringloop.

En weet u, ik houd ook absoluut niet van auto’s, dus dat is ook een mooie bijkomstigheid, als het dan met een bakfiets van u zou kunnen. Tot slot, haha een mooie woordspeling in dit geval, snijdt het mes aan twee kanten: Ik kom waar ik zijn moet en ik maak gelijkertijd reclame voor Mamamini. Wilt u alstublieft eens serieus over mijn verzoek nadenken. Het zou zo mijn eigen manier zijn, geheel in stijl.’

Deel dit artikel: