Koninklijke onderscheiding voor Ferry Doesburg uit Noorderhoogebrug

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Locoburgemeester Philip Broeksma heeft Ferry Doesburg zaterdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger, zowel in het dorpshuis in Noorderhoogebrug als daarbuiten.

De heer Doesburg is sinds 1983 bestuurslid van Stichting Dorpshuis Noorderhoogebrug. Vanaf 1993 was hij hier ook penningmeester. Doesburg zette zich jarenlang belangeloos in om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren, de voorloper van de peuterspeelzaal op te richten en het ophalen van oud papier te coördineren. Wegens gezondheidsredenen moest Doesburg een aantal taken, waaronder het penningmeesterschap, neerleggen.

Naast zijn werkzaamheden voor het dorpshuis was Doesburg lang werkzaam als vrijwilliger voor Humanitas Thuisadministratie. Zelfs nadat de ondersteuning vanuit Humanitas was gestopt bleef hij als vriend helpen. Het project Thuisadministratie richt zich op inwoners die moeite hebben om hun administratie of financiën op orde te krijgen en te houden.