Koninklijke erepenning voor Levenswetenschappen Vereniging Idun

nieuws

Locoburgemeester Philip Broeksma heeft zaterdagmiddag de Koninklijke erepenning uitgereikt aan de Groninger Levenswetenschappen Vereniging Idun (GLV Idun).

De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de vereniging in de Biotoop in Haren.

GLV Idun is in 1919 opgericht als Groninger Biologen Club door studenten Biologie die meer wilden doen met elkaar buiten de collegebanken. Eerst vooral lezingen van gerenommeerde biologen en excursies. Toen het ledenaantal steeg werden er ook sportieve, culturele en sociale activiteiten georganiseerd. In 2006 fuseerde de Groninger Biologen Club en Studentenvereniging Melior Vita. Momenteel heeft de vereniging een kleine 1700 leden.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *