Herepoort over Ring Zuid: ‘2024 gaat zeker lukken, misschien nog wel eerder’

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

“We hebben bewezen het project weer onder controle te hebben.”, zo vertelt projectdirecteur Maarten Janknegt van Combinatie Herepoort dinsdag tegen Cobouw.

De opleveringsdatum van het project is na problemen tussen de aannemers en de opdrachtgevers drie jaar naar achteren geschoven, naar eind 2024: “Dat gaat zeker lukken, misschien ook nog wel eerder,” zo laten projectdirecteuren Janknegt en Swanenberg weten.

Na onenigheid tussen de projectorganisatie en de bouwer werd een commissie onder leiding van hoogleraar Marcel Hertogh in het leven geroepen. Deze commissie moest ervoor zorgen dat verdere escalatie tussen Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort voorkomen werd. In december kwam commissie Hertogh met een rapport met zijn bevindingen.