Groninger Museum koopt groot kunstwerk van Chihuly

nieuws
Nederland, Groningen, 20-03- 2019. Grand Stairwell Installation van Chihuly in het Groninger Museum. foto: Siese Veenstra

Het Groninger Museum heeft een belangrijk werk aangekocht van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. Dat gebeurde met steun van onder meer de Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds.

Het is de duurste aanwinst in de geschiedenis van het museum, met een prijskaartje van 998 duizend euro. Het was te zien tijdens de recente expositie van werken van Chihuly, die 156 duizend bezoekers trok. De aangekochte installatie is de “Grand Standard Installation’, met 70 rode, oranje en gele glazen. De installatie is te zien vanaf verschillende etages en vanaf de trap. Vanuit het publiek ontstond gauw de wens om hem aan te kopen. Het Groninger Museum heeft hiervoor voldoende steun gevonden.

“Dit kunstwerk van gekleurd glas past prachtig bij het gebouw van het Groninger Museum,” zegt Eelco van der Ingen, directeur van het Mondriaan Fonds. “Het vernieuwt het ambacht van glasblazen, een artistiek en technisch hoogstandje.