Groningen krijgt bacheloropleiding Biomedische Technologie

nieuws
Foto: DoD News Features via Flckr

In september 2020 start de eerste lichting eerstejaars studenten met de nieuwe bachelorstudie Biomedical Engineering. De Nederlandse accreditatieorganisatie voor hoger onderwijs, heeft onlangs goedkeuring gegeven voor een zelfstandige opleiding bij RUG in deze studierichting.

Met de nieuwe bacheloropleiding kunnen studenten straks een compleet onderwijsprogramma in deze richting volgen. De opleiding duurt drie jaar en wordt in het Engels onderwezen.

Studenten leren om innovatieve medische producten en apparatuur te ontwerpen, zoals een draagbaar dialyse-instrument of een kunst-ooglens. Biomedisch technologen werken daartoe vaak samen met artsen, ingenieurs, biologen en biochemici.

Onderwijs in deze studierichting is niet nieuw voor de RUG. Binnen de bacheloropleiding Life Science and Technology is BME een studierichting en is sinds 2002 al aanwezig als masteropleiding .