Gevolgen van schrappen banen BAT onduidelijk voor Niemeijer

nieuws
foto: Google Streetview

British American Tobacco (BAT) schrapt tot en met januari volgend jaar wereldwijd in totaal 2.300 banen. Het is niet bekend wat dat betekent voor de fabriek in Groningen.

De Britse tabaksfabrikant wil door het schrappen van banen de organisatie vereenvoudigen, kosten besparen en investeren in nieuwe rookgewoonten, zoals de e-sigaret. BAT produceert onder meer de merken Lucky Strike, Pall Mall en Kent.

Ook op managementniveau vallen ontslagen: hier verdwijnt maar liefst een op de vijf posities. BAT is ook actief in Nederland, onder meer bij Niemeijer aan de Paterswoldseweg in de stad, waar zo’n 300 mensen werken. Het is niet bekend of in Groningen banen verdwijnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *