Gedeputeerde Gräper ‘danste een klein dansje’ toen de Helperzoomtunnel erin zat

nieuws
foto: Arend Jan Wonink

“De dagen voor het inschuiven van de Helperzoomtunnel had ik wel buikpijn. Als de tunnel niet op z’n plek zou komen, hadden we grote zorgen. Toen hij er eenmaal in zat, heb wel even een klein dansje gedanst”, zo vertelt Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk.

‘Het moest nu gebeuren’

Een jaar geleden werd een poging om de tunnelbak in te schuiven afgeblazen. De poging van dit jaar lukte en de tunnelbak ligt op zijn plaats. “We hadden er wel vertrouwen in, maar het was wel erg spannend. Het moest nu gebeuren”, aldus Gräper.

Na onenigheid tussen de projectorganisatie en de bouwer werd een commissie onder leiding van hoogleraar Marcel Hertogh in het leven geroepen. In december kwam commissie Hertogh met een rapport met zijn bevindingen. Gräper: “Het vertrouwen tussen de partijen is gegroeid sinds het rapport van de commissie Hertogh, we hebben stappen gemaakt en de sfeer is goed bij de gesprekken.”

‘Succesvol intrillen damwanden zorgde voor vertrouwen’

Tijdens de zomerstremming werd ook ongeveer de helft van alle benodigde damwandplanken voor de verdiepte ligging van de Ring ingetrild. Bijna de hele noordwand van de weg is nu voorzien van damwanden: “Het succesvol intrillen van damwanden bij de zuidelijke ringweg van afgelopen zomer zeker geholpen om de sfeer tussen de samenwerkende partners te verbeteren.”

Deel dit artikel:
Adverteren?