Computer- en smartphonehulp voor laaggeletterden

nieuws
Foto: Andor Heij

Het is deze week de Week van de Alfabetisering. Verschillende instanties in de stad bieden cursussen aan om laaggeletterden te helpen met taal en techniek.

Vooral de focus op techniek neemt steeds meer toe tijdens de Week van de Alfabetisering. Tegenwoordig gaan dingen als bankzaken, overheidszaken en de meeste communicatie via de telefoon. Dat levert problemen op voor mensen die moeite hebben met geschreven tekst.

Bij de GGD Groningen is op woensdag 11 september van 10:00 tot 11:30 een workshop gedicht schrijven. Bij deze workshop helpt stadsdichter Renée Luth met het schrijven van een gedicht. De workshop is gratis, info voor aanmelding is te vinden via deze link.

Biblionet Groningen stelt ruimtes beschikbaar voor taallessen, maar ook voor digitale lessen. Zo kan je leren hoe je snel je rijbewijs online kan verlengen en hoe je om kan gaan met een computer of een smartphone. Mensen die graag willen helpen bij deze cursussen, zijn ook welkom bij de bibliotheek.